thess_pride_logo
uk_flag

Εκδηλώσεις

Δείτε τις εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει ή έχει υποστηρίξει η Homophonia Thessaloniki Pride.


«Ακούω τη σιωπή σου» (2/12/2015)

To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS με το θεατρικό δρώμενο «Ακούω τη σιωπή σου». Το θεατρικό αποτελείται από επτά μονολόγους πραγματικών ιστοριών οροθετικών, φωτίζει άγνωστες, τραγικές στιγμές της ζωής τους και προσπαθεί να δώσει τέλος στον στιγματισμό και στην απομόνωσή τους, με σκοπό την αφύπνιση των πολιτών αλλά και την ευαισθητοποίηση, την αποδοχή και την υποστήριξη της κοινωνίας και του κράτους προς τους οροθετικούς συνανθρώπους μας.

Οι επτά μονόλογοι γράφτηκαν από τον εικαστικό-σκηνογράφο Γιάννη Πρώιο αλλά και από τους ίδιους τους οροθετικούς με την παρότρυνση των λειτουργών υγείας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ που τους παρακολουθούν.

Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Τριανταφυλλάκη
Κείμενα-σκηνογραφική επιμέλεια: Γιάννης Πρώιος
Οργάνωση παραγωγής: Αθηνά Σαμαρτζίδουv

Την εκδήλωση υποστηρίζουν:
- Iατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
- Θετική φωνή, Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος
- Α΄ Παθολογική Κλινική ΑΠΘ του ΑΧΕΠΑ
- Homophonia Thessaloniki Pride
- PRAKSIS
- Κέντρο Ζωής, Οργάνωση Υποστήριξης Οροθετικών Ελλάδος

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ.

Παρουσίαση βιβλίου "Let Me Dream - Άσε Με Να Ερωτευτώ" (9/07/2015)

Παρουσίαση βιβλίου Let Me Dream - Άσε Με Να Ερωτευτώ

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 στο καφέ BAIRO - ALTO, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "Let Me Dream - Άσε Με Να Ερωτευτώ" του νεαρού συγγραφέα Χαράλαμπου Βασιλειάδη.

Tο μυθιστόρημα "Let Me Dream - Άσε Με Να Ερωτευτώ" περιγράφει μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας νεαρός άνδρας για τον έρωτά του.

Το βιβλίο προλόγισε η Κατερίνα Μαρινάκη, ψυχολόγος.

HIV στίγμα: Η οροθετικότητα και η κοινωνική της αποδοχή (29/05/2015)

HIV στίγμα: Η οροθετικότητα και η κοινωνική της αποδοχή

Στις 29/05/15, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «HIV Στίγμα: Η οροθετικότητα και η κοινωνική της αποδοχή».

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν όλες οι μορφές του HIV στιγματισμού, φαινομένου που αγγίζει όχι μόνο τον/την οροθετικό, αλλά και τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό. Στιγματισμός στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην οικογένεια.

Με τη συμμετοχή των διακεκριμενων επιστημόνων: Αλέξης Μπένος, Φανή Γκόμα, Σοφία Χαλκίδου, Αλέξανδρος Σαραντόπουλος.

Συζήτηση: Ελληνική Οικογένεια & LGBT παιδί (27/4/2015)

Ελληνική οικογένεια & LGBT παιδί

Εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων κι εμπειριών σε σχέση με ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και την ανάπτυξη όλων των προβλημάτων που απορρέουν από αυτή τη διαφορετικότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στην Αίθουσα Νερού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές:
- Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια του Δημοτικού Τμήματος Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
- Μανώλης Φαϊτάκης, παιδοψυχίατρος, Δ/ντή Ε.Σ.Υ. Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Πρώιου με τίτλο "IN MEMORIAM" (26/11/2014)

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο IN MEMORIAM

Πρόκειται για μια σειρά έργων, στα οποία ο δημιουργός αποτυπώνει με δραματικό τρόπο πρόσωπα που έχουν χάσει ανθρώπους τους απο Aids και σ' αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους είναι αφιερωμένη η έκθεση αυτή.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο BAIRO ALTO, Kαρύπη 3, θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 με διάρκεια μέχρι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.

Ο Γιάννης Πρώιος είναι εικαστικός και σκηνογράφος και ενεργός υποστηρικτής των οροθετικών ατόμων.

Ανοιχτή συζήτηση - ενημέρωση για τον HIV/AIDS (25/11/2014)

Ανοιχτή συζήτηση -ενημέρωση για τον HIV/AIDS

Η Homophonia Thessaloniki pride, εμπνέεται από την ιστορία του lgbt κινήματος στην Αμερική κατά την πρώτη περίοδο της εμφάνισης του HIV/AIDS και συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, στο πλευρό των ανθρώπων που ζουν με HIV, για την εξάλειψη του στίγματος και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ανοιχτή συζήτηση - ενημέρωση για τις πρακτικές του σεξ και τους τρόπους μετάδοσης του HIV/AIDS με τίτλο "Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για τον HIV/AIDS και δεν τολμούσες να ρωτήσεις ποτέ".

Ομιλήτριες οι Φανή Γκόμα, συμβουλευτική ψυχολόγος, υπεύθυνη του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης και η Σοφία Χαλκίδου, ψυχολόγος υγείας. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Αλέξανδρος Σαραντόπουλος, παθολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 στο Οικόπολις.

Χωρίς Ταυτότητα - Greenwave Festival 2014 (19/9/2014)

Χωρίς Ταυτότητα

Τα προβλήματα ενός τρανς ανθρώπου και ειδικότερα ενός τρανς ανθρώπου που ζει και προσπαθεί να επιβιώσει σε μία κλειστή επαρχιακή κοινωνία, είναι καθημερινά, πολλά και αναρίθμητα. Έχει να πολεμήσει κάθε μέρα με το που ανοίγει τα μάτια του με οικογένεια, συγγενείς, γείτονες, σχολείο, εκκλησία, με όλη την κλειστή επαρχιακή κοινωνία και φυσικά με το ίδιο του το είναι. Ζει και βιώνει τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση, στον εργασιακό τομέα, στον τομέα της υγείας, της ασφάλισης, ζει τον αποκλεισμό από την ίδια την ζωή! Άτομα που παλεύουν μόνα τους την μισαλλοδοξία ή και την οργή ακόμη μίας μικρής κοινωνίας. Άτομα που χλευάστηκαν, που "κράχτηκαν", που βιάστηκαν λόγο της έκφρασης της ταυτότητας του φύλου τους... Άτομα "ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ"

Η εκδήλωση με τίτλο: «Η ζωή των τρανς: Χωρίς Ταυτότητα, τρεις γενιές διακρίσεων, τρεις γενιές καταπίεσης» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του Greenwave Festival 2014.

Συζήτηση με τον ακτιβιστή Gil Hovav (10/5/2014)

Gil Hovav

Το Σάββατο 10 Μαίου 2014, στο Οικόπολις, έλαβε χώρα η συζήτηση με τον ακτιβιστή ισραηλίτη κ. Gil Hovav, με θέμα: «Η Λεσβιακή – Γκέι – Αμφιφυλοφιλική – Τρανσσεξουαλική / Διεμφυλική Κατάσταση στο Ισραήλ και στην Ελλάδα: Στόχοι και καλές πρακτικές». Στην εκδήλώση ήταν παρών και άλλες lgbt οργανώσεις της πόλης.

Ο Gil Hovav είναι κορυφαίος δημοσιογράφος γαστρονομίας στο Ισραήλ και προσωπικότητα της τηλεόρασης. Προέρχεται από μία από τις πιο σπουδαίες οικογένειες στον εβραϊκό κόσμο. Έχει δώσει διαλέξεις σε όλον τον κόσμο σε χώρες όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Σήμερα ο Gil ασχολείται με την εκδοτική του και τηλεοπτική του εταιρεία. Η τηλεοπτική του σειρά 20 επεισοδίων με τίτλο «Τροφή για Σκέψη» (Food for Thought) είχε συνεντεύξεις με 25 νομπελίστες όπως ο Eli Wiesel, ο Eric Kandel και πολλούς άλλους. Τα τελευταία 25 χρόνια ζει με τον σύντροφό του τον οποίο γνώρισε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του και μαζί μεγαλώνουν την δεκάχρονη κόρη τους, Naomi.

Πάρτυ της Homophonia Thessaloniki Pride


BarMe party
Πάρτυ στο Αστεροσκοπείο 2015 Κοπή πίτας για το 2015 Πάρτυ για το 3ο Pride Πάρτυ Εξαγνισμού
Πάρτυ Ανεμώλια Συζήτηση-Προβολή-Πάρτυ LGBTQI Film Festival Πάρτυ στο Αστεροσκοπείο
Πάρτυ Ladoze Πάρτυ Ladoze LGBTQI Film Festival  

facebook twitter blogger calendar