thess_pride_logo
uk_flag

Δράσεις

Δείτε εδώ το υλικό από τις δράσεις που έχει διοργανώσει ή έχει υποστηρίξει η Homophonia T. P.


Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS (Δεκέμβρίος 2015)

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης για 15η συνεχόμενη χρονιά, οργάνωσε σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου – Παγκόσμιας Ημέρας AIDS στην Θεσσαλονίκη. Φέτος η ενημερωτική παρέμβαση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημ. Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τη συλλογικότητα HOMOphonia-Thessaloniki Pride, το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδων «Θετική Φωνή» και το Thess-CHECKPOINT.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην Πλατεία Αριστοτέλους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS. Ακολούθησε το άναμμα των κόκκινων κεριών που σχημάτιζαν την κόκκινη κορδέλα (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Φέτος για πρώτη φορά, φωταγωγήθηκε ο Λευκός Πύργος με κόκκινο λέιζερ κατά τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 1ης Δεκεμβρίου και ομάδα εθελοντών με κόκκινα άνορακ (αδιάβροχα) σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα.

Συγκέντρωση τροφίμων για τις ευπαθείς Λ.Ο.Α.Τ. ομάδες της Θεσσαλονίκης (Δεκέμβριος 2014)

Η επιχείρηση Splash Sauna στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς σε συνεργασία με τη συλλογικότητα HOMOphonia - Thessaloniki Pride πραγματοποίησαν δράση αλληλεγγύης με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για να δοθούν στις ευπαθείς κοινωνικά Λ.Ο.Α.Τ. ομάδες της Θεσσαλονίκης. Η δράση αυτή στοχεύει στην έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής ενσυναίσθησης προκειμένου να αναδειχθεί η κοινωνική βοήθεια στις ασθενέστερες κοινωνικά Λ.Ο.Α.Τ. ομάδες.

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, η HOMOphonia Thessaloniki-Pride και η Splash Sauna, συνδιοργάνωσαν μία χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης για την παράδοση των τροφίμων στα άτομα που έχουν ανάγκη. Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν μοιράστηκαν σε gay, λεσβίες, οροθετικούς και τράνς, εξασφαλίζοντάς τους τρόφιμα για όλο τον μήνα. Τα φωτεινά πρόσωπα,όσων αποδέχτηκαν την βοήθεια,η ανταμοιβή μας.

Ευχαριστούμε εκ μέρος αυτών των ανθρώπων, όλους τους άγνωστους που πρόσφεραν τα τρόφιμα αυτά.

Τρόφιμα για όλους αφίσα Τρόφιμα για όλους αφίσα

Να γίνουμε η φωνή και το πρόσωπο των ανθρώπων που ζουν με HIV (Δεκέμβριος 2014)

Τη Δευτέρα 1η Δεκέμβρη 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη δράση της HOMOphonia Thessaloniki Pride έξω από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με σύνθημα:
«Να γίνουμε η φωνή και το πρόσωπο των ανθρώπων που ζουν με HIV»

Τα βασικά αιτήματα ήταν η δημιουργία άλλων δυο Μ.Ε.Λ, (Μονάδες Ειδικών Λοίμωξεων) για την κάλυψη της γεωγραφικής περιοχής που εξυπηρετείται προς το παρόν μόνο από την υπάρχουσα, η οποία λειτουργεί από όταν εμφανίστηκε ο HIV στην Βόρεια Ελλάδα, όταν στην Αθήνα υπάρχουν έντεκα, η μετεγκατάσταση της ήδη υπάρχουσας Μ.Ε.Λ, με τον διαχωρισμό της από την Μ.Α.Ν (Μονάδα Ασήπτου Νοσηλείας) και η απεμπλοκή του προϋπολογισμού του νοσοκομείου από το κόστοςτων φάρμακων που χορηγούνται στους ασθενείς με HIV, όπου λόγω του αυξημένου κόστους τους, μέσα στον 2014 οι ασθενείς κινδύνεψαν να μείνουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, συζητήθηκαν προβλήματα σχετικά με την Μ.Ε.Λ., και ο διοικητής συμφώνησε με τα παραπάνω αιτήματα. Τέλος συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζόμενων του νοσοκομείου.

Διαβάστε το δελτίο τύπου για τη δράση εδώ.

Πορεία για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Σεπτέμβριος 2014)

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 18:30 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ!

Η Homophonia Thessaloniki Pride, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και φασιστικού-ρατσιστικού φαινομένου, έδωσε το παρόν στην αντιφασιστική πορεία.

Δρώμενο διαμαρτυρίας έξω από το ΑΧΕΠΑ (Δεκέμβριος 2013)

Tην Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, στις 11:00 το πρωί, η Homophonia - Thessaloniki Pride διοργάνωσε για άλλη μία χρονιά, μία συμβολική διαμαρτυρία μπροστά απο το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες και να υποστηρίξει τα δικαιώματα ανθρώπων που είναι οροθετικοί.

Τα κρούσματα HIV ολοένα και αυξάνονται στη Θεσσαλονίκη και γενικά τη Β. Ελλάδα, ενώ παράλληλα το υπουργείο υγείας επιβάλλει μεγάλες περικοπές στα νοσοκομεία και τα φάρμακα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα οροθετικά άτομα. Η δράση αυτή ήταν ένας τρόπος να αφυπνίσουμε τον τότε αρμόδιο υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Ακτιβιστές της Homophonia - Thessaloniki Pride φωτογραφήθηκαν κρατώντας μηνύματα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό καθώς και προς την κοινωνία, μεγάλο μέρος της οποίας στιγματίζει τα οροθετικά άτομα και τα απομακρύνει παρά το γεγονός ότι ο HIV έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι θανατηφόρος ιός.

Στη συνέχεια, η Homophonia - Thessaloniki Pride, στήριξε τη δράση της Θετικής Φωνής, ενημερώνοντας τον κόσμο και μοιράζοντας δωρεάν προφυλακτικά, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας στην πλατεία Αριστοτέλους, έξω από το Ολύμπιον.

Διαβάστε την προκήρυξη της Homophonia Thessaloniki Pride εδώ.

photo001 photo002 photo003
photo004photo005

Διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της διάταξης 39Α (Ιούλιος 2013)

Μία από τις πρώτες υπογραφές του νέου Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ήταν για την επαναφορά της απάνθρωπης υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου. Η συγκεκριμένη διάταξη εκδόθηκε με σκοπό «την προστασία της δημόσιας υγείας», αλλά στην πραγματικότητα λύνει τα χέρια της αστυνομίας να συλλαμβάνει στο δρόμο όποιον επιθυμεί και να τον υποβάλει σε τεστ ανίχνευσης του ιού του AIDS, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Προέκταση αυτής της πρακτικής είναι η δημόσια διαπόμπευση με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών στα ΜΜΕ και η φυλάκιση(!!) όσων βρίσκονται θετικοί/-ές στον ιό HIV. Πρόκειται δηλαδή για εξόφθαλμη καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων!

Η υγειονομική διάταξη είχε καταργηθεί πριν από ένα μήνα και έσπευσε να την την επαναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης… Επειδή η διάταξη αυτή δεν συμβάλλει στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραβαίνει το ιατρικό απόρρητο, ζητάμε την επανακατάργησή της ως επικίνδυνη και καταστροφική για την αντιμετώπιση του ακανθώδους προβλήματος του ιού του AIDS.

Η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με την διαπόμπευση των οροθετικών ανθρώπων, αλλά με την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων κατά του HIV/AIDS, με εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και με τακτικές καμπάνιες ενημέρωσης του πληθυσμού. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, αντί να εκπονήσει και να εφαρμόσει ένα τέτοιο - άκρως απαραίτητο - πρόγραμμα αντιμετώπισης του HIV/AIDS, επαναφέρει την υγειονομική διάταξη Λοβέρδου και συνεπώς επιτρέπει και υποθάλπει την κατασπάραξη των οροθετικών.

Η HOMOphonia - Thessaloniki Pride συμμετείχε στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο άγαλμα Βενιζέλου, απέναντι από τα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε το δελτίου τύπου της HOMOphonia - Thessaloniki Pride για τη διάταξη Λοβέρδου εδώ.

16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ιούλιος 2013)

Στις 5, 6 και 7 Ιούλη 2013 πραγματοποιήθηκε το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη. Συμμετείχαν 160 συλλογικότητες-κοινότητες μεταναστών, συνδικάτα, αντιρατσιστικές οργανώσεις, 32 εργαστήρια, συζητήσεις και συνελεύσεις, 27 μουσικά σχήματα, 30 περίπου ταινίες και ντοκιμαντέρ, 12 θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, 7 εκθέσεις, 9 παραστάσεις και δρώμενα για τα παιδιά, 10 αθλητικές συναντήσεις, 8 ταβέρνες.

Μπορεί να ακούγεται κάτι μεγάλο, αλλά για εμάς το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ δεν είναι παρά μία μικρή μόνο ψηφίδα, σε ένα μεγάλο ψηφιδωτό· ένα ψηφιδωτό που χωράει τους αγώνες των μεταναστών για νομιμοποίηση και ιθαγένεια, την αντίσταση στα βουνά της Χαλκιδικής ή στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, την αγωνία των ανέργων, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, το ελπιδοφόρο εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, την πάλη για τα δημόσια αγαθά, τους αντιφασιστικούς αγώνες αλλά και τις μεγάλες εξεγέρσεις διεθνώς, που μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον.

Η Homophonia Thessaloniki Pride συμμετείχε στο φεστιβάλ μαζί με άλλες LGBT οργανώσεις, στηρίζοντας έτσι τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό. Στο περίπτερο της Homophonia T. P. οι επισκέπτες μπορούσαν να ενημερωθούν για το σκοπό της ομάδας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα LGBT άτομα.
photo001 photo002 photo003
photo004 photo005 photo006

20o Camping Antinazi Zone - Y.R.E. (Ιούλιος 2013)

Το κάμπινγκ του Antinazi zone - YRE είναι μια διοργάνωση που θέλει να φέρει κοντά ανθρώπους από όλη την Ελλάδα (αλλά και το εξωτερικό), όλων των ηλικιών, που δεν θέλουν να είναι παθητικοί παρατηρητές της πραγματικότητας, αλλά ψάχνουν τρόπους να την αλλάξουν. Στο όνομα της YRE προστέθηκε το Antinazi Zone που αποτελεί μια προσπάθεια με στόχο τον αγώνα κατά του φασισμού και τον συντονισμό της αντιφασιστικής δράσης πανελλαδικά. Το 20ο κάμπινγκ πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο δημοτικό κάμπινγκ στον Πρίνο της Θάσου.

Στις 29 Ιουλίου συμμετείχε και η Homophonia Thessaloniki Pride με εκπροσωπο της στη συζήτηση που διοργανώθηκε από το Antinazi Zone. Θέμα της συζήτησης ήταν: Ο αγώνας ενάντια στην ομοφοβία και το ΛΟΑΤ κίνημα. Η συζήτηση άνοιξε με σύντομη τοποθέτηση από τους προσκεκλημένους και ακολούθησε συζήτηση με όσους παρευρέθηκαν και έθεσαν διάφορα σχετικά θέματα.

Αρχικά έγινε ενημέρωση για το ρόλο της Homophonia - Thessaloniki Pride ως τον φορέα οργάνωσης των Φεστιβάλ Υπερηφάνειας και πως συμβάλει η επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών στην αλλαγή του κλίματος της ομοφοβίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επίσης αναφέρθηκε ότι η επιτυχημένη διοργάνωση και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ήταν μία απάντηση στην πολεμική μίσους του Άνθιμου και της Χρυσής Αυγής. Τέλος επισήμανθηκε ότι η δράση της Homophonia - Thessaloniki Pride, δεν περιορίζεται μόνο στην διοργάνωση του Φεστιβάλ αλλά έχει αναλάβει επίσης μια σειρά άλλες παρεμβάσεις όπως η συλλογή βοήθειας για τις άπορες τρανς, η διαμαρτυρία για τις οροθετικές κτλ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του 20oυ Camping στο blog του Antinazi Zone.

photo01 photo02 photo03

Μέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Μάιος 2013)

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, στα πλαίσια της Μέρας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκε το παζάρι χωρίς μεσάζοντες από την Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες του πάρκου Ανθοκομικής, είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλές τιμές, να χαρίσουν ή να ανταλλάξουν ρούχα και να προσφέρουν τρόφιμα για τις ευπαθείς ομάδες.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Homophonia Thessaloniki Pride, η οποία στήριξε την προσπάθεια αυτή καθώς επίσης ενημέρωνε τους επισκέπτες για τα δικαιώματα των LGBT ατόμων και για το Thessaloniki Pride.

Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς (Φάληρο - Αγία Τριάδα - Ευζώνων)

Διαμαρτυρία στην Πλατεία Δικαστηρίων

photo01 photo02 photo03

Άλλες δράσεις


pdf_icon

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ιατρικού απορρήτου (pdf)

Πορεία στο ρώσικο προξενείοΠαγκόσμια Ημέρα Οικογενειακής Ισότητας

facebook twitter blogger calendar